
Soijamakaronilaatikko

Soijarouhe-makaronilaatikko on tällä hetkellä lempi ruokani vegaanisista resepteistä! Se on yhtä helppo tehdä kuin jauhelihasta tehty makaronilaatikko, mutta hieman helpompi sillä soijarouhetta ei tarvitse paistaa yhtä kauan, kuin jauhelihaa. Tämän reseptin kehitin muista resepteistä mitkä olen löytänyt netistä.
Tarvitset:

- ´1 Sipuli
- 2-4 Valkosipulia
- 400g makaronia (tummaa)
- 2-3dl soijarouhetta
- 2 tlk kaurakermaa
- vettä
- öljyä
- 2-3 rkl soijakastiketta
- paprikajauhetta
- jauhelihamaustetta
- mustapippuri
- oreganoa
- Korppujauhoja tai vegaanista juustoa laatikon päälle.
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 2. Keitä makaronit ohjeen mukaan. 3. Pilko sipuli, valkosipuli ja kuullota pannulla öljyn kanssa. 4. Lisää pannulle soijarouhe, öljyä sen paistamiseen ja sekoita. Laita sitten vesi ja sekoita. Odota, että vesi imeytyy soijaan. 5. Lisää soijakastike soijarouheeseen ja sekoita hetki, että kastike imeytyy. Sitten lisää muut mausteet. 6. Kaada soijarouhe ja valmiit makaronit vuokaan. Kaada kaurakermat vuokaan ja sekoita hyvin. 7. Ripottele pinnalle korppujauhot tai juusto. Paista uunissa keski tasolla noin 30min. Paiston jälkeen anna vetäytyä hetki.
vinkki: Soijarouheeseen voi laittaa hieman enemmän maustetta mitä jauhelihaan.